منتـــ الـغــــرزه ـــديـات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


جميع الاصناف هنا ( أغانى - افلام - برامج - ألعاب - حورات - إسلاميات ) معا الغرزه هتتمسك يعنى هتتمسك مفيهاش كلام
 
البوابةالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
totti
المعنم التانى للغرزه
المعنم التانى للغرزه
totti


ذكر
عدد الرسائل : 82
انت منين يا شنكوتى ؟؟ : من هنا
شغلتك ايه يا شنكوتى ؟؟ : عجلاتى
وايه اخبار المزاج ؟؟ : انت مالك يا رخم
نشاطك :
الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت Left_bar_bleue60 / 10060 / 100الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت Right_bar_bleue

نقاط الحياه :
الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت Left_bar_bleue50 / 10050 / 100الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت Right_bar_bleue

هوايتك : الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت Readin10
الاوسمه : الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت Vbfs2
sms :


My SMS
الغرزه هتتمسك هتتمسك


تاريخ التسجيل : 15/04/2008

بطاقة الشخصية
الغرزه:
الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت Left_bar_bleue0/0الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت Empty_bar_bleue  (0/0)

الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت Empty
مُساهمةموضوع: الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت   الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت Icon_minitimeالخميس 17 أبريل 2008, 10:16 am

عندي لكم أكلة طيبة و بتنفع بالعزايم
تفضلوا نشوف كيف رح نعملها:
متل حكينا بالعنوان..بدنا رز و لحم
يعني نحتاج قطع لحم بالعظم
ننقعها بالخل و البهارات قبل موعد الطبخ بعدة ساعات حتى تتشرب الطعمة و يطرى اللحم بالخل



نحتاج مجموعة من المكسرات
بيكفي اللوز و الكاجو( كوب من كل نوع)
أيضا" زنجبيل أخضر
فنجان شاي لبن زبادي
ثوم



* الآن سنحضر خلطة اللحم:
نحضر الخلاط و نضع فيه:
نصف كمية المكسرات..قطعة زنجبيل بطول الأصبع..3 فصوص ثوم
و نخلط المواد مع بعض
* كمية المكسرات المتبقية رح نحمصها بالسمن العربي أو زيت لو حبيتوا و نضعها على وجه الطبق بالآخر.
طبعا" اللوز نقشره قبل تحميصه و ليسهل علينا التقشير ننقعه بماء ساخن
* ننقع 2 كوب رز طويل .
*نسلق اللحم نصف سلقة
ممكن بطنجرة الضغط أسرع
مع اضافة البهارات الكاملة(عود قرفة..فلفل أسود..هيل..كبش قرنفل..بصلة ..سن توم)
* نسلق الرز حتى يقارب الإستواءمع إضافة 3 ملاعق زيت..2 ملعقة كبيرة ملح..حبات من الهيل و عود قرفة
* عندما ينشف ماء الأرز نضيف الكركم ، لو مو متوفر لون طعام أصفر



* نعود للحم:

نحن سلقناه نص سلقة لضمان استواؤه باعتبار القطع كبيرة
الآن نضع اللحم في وعاء و نضيف له خلطة المكسرات و الثوم و الزنجبيل و كمية اللبن وكوبين ماء و ملعقة ملح و نطهو بها اللحم على نار هادئة حتى يكمل نضوجه



*رح ياخد بين( 30-45) حسب نوع اللحم
* بعد ما استوى اللحم
* نقسم الرز نصفين
* نضع القسم الأول و فوقه اللحم بالخلطة يلي معو ( بتكون السوائل تقريبا نشفت)



* نضع فوقه كمية الرز المتبقية و نغطي الوعاء و نتركها على نار هاااااااااااااادئة حوالي ربع ساعة حتى يتشرب الرز الطعم.



بعد ما اكتمل الاستواء
نسكبه بطبق التقديم و نغطيه بالمكسرات يلي حمصناها





صحتين وعافية
Razz
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://b3abe3net.yoo7.com/
tota
شنكوتى جديد
شنكوتى جديد
tota


انثى
عدد الرسائل : 6
العمر : 37
انت منين يا شنكوتى ؟؟ : الاسكندرية
شغلتك ايه يا شنكوتى ؟؟ : طالبة
وايه اخبار المزاج ؟؟ : الحمد لله
نشاطك :
الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت Left_bar_bleue5 / 1005 / 100الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت Right_bar_bleue

نقاط الحياه :
الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت Left_bar_bleue20 / 10020 / 100الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت Right_bar_bleue

بلدك : الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت Ghana10
sms :


My SMS
شكلنا هنروح فى داهية يا عم الحج


تاريخ التسجيل : 18/04/2008

بطاقة الشخصية
الغرزه:
الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت Left_bar_bleue0/0الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت Empty_bar_bleue  (0/0)

الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت Empty
مُساهمةموضوع: رد: الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت   الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت Icon_minitimeالسبت 19 أبريل 2008, 3:27 pm

الغرزه شكرا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الارز باللحم وخلطة المكسرات على فكره انا جاعت
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتـــ الـغــــرزه ـــديـات :: غرزه المرآه :: عالمك فى المطبخ-
انتقل الى: